BARBATII INFANTILI

Tema 1- Educatia viitorului barbat

Tendinta timpurilor in care traim, este sa acuzam barbatii de infantilism, sexul puternic incentand sa fie puternic. Dar, totul are inceputul in copilarie, cand se formeaza caracterul viitorului adult

.barbati infantili

Folosind cateva fraze, la sensul adevarat al carora nu aveti timp sa va ganditi, provocati devierea directiei corecte al educatiei, spre un rezultat sus mentionat, cresteti o mamaliga de baiat, un tip lipsit de caracter.

CARE SUNT ACESTE FRAZE?

 “Nu ai voie sa faci rau unei fete”In aceasta fraza scurta, déjà se ascunde o capcana logica: aceasta inseamna ca nu poti face rau unei fete, dar o poti face oricui altcuiva. Corect ar fi sa punem valoare in fata copilului pentru fiintele mai slabe decat noi. Asa trebuie sa piveasca un baiat- o fata, ca pe o fiinta care trebuie potejata, pentru ca e mai slaba, si nu doar pentru ca e fata. Pe viitor vor aparea provocari, va intalni fete mai puternice, poate mai violente. Cine mai face dreptate in acest caz?

Un baiat care a fost invatat sa nu supere o fata, putin probabil ca in viata de adult, sa stie sa treaca peste interesele colegei, pentru a-si atinge obiectivele proprii, sau ale familiei sale. Nu mai traimi vremurile din basme, femeile tind sa devina mai puternice, pentru ca barbatii au ales variant de a sta in spate.

Mai corect ar fi sa nu folosim fraza fara a specifica, ca nu e bine sa supere o fata, atat timp cat ea nu l-a suparat pe el si atat timp cat ea este fiinta cea fragile, care are nevoie de ajutor.

Trebuie sa cedezi in fata fetelor”E o fraza destul de interpretabila, deci necesita lamurire. Ii explicam baiatului ca e frumos sa cedeze unei fete, femei, locul in transport, dar e complet contraindicat sa cedezi colegei sansa de a fi avansat, si asta doar pentru ca ea e femeie. Parintii sunt cei ce plamadesc un astfel de caracter, si tot ei cei care vor fi primii ce il vor critica pentru ca a fost carpa si nu a folosit ocazia pentru care a muncit in utimii 5 ani. Sa nu mai vorbim despre arsenalul greu de cuvinte, aflat in posesia sotiei, pe care il va folosi, sa ajunga doar acasa…

Un baiat trebuie invatat sa negocieze cu oamenii, fie este vorba de femei sau de barbati. Nici in extrema cealalta sa nu dea, dar sa isi pastreze interesele.

Ne putem invata copiii, in cazul in care e in conflict pentru o jucarie cu un alt copil, ca ar putea propune sa ii cedeze colegului sansa de a se juca el primul, cu conditia ca atunci cand ii va veni randul, sa se  joace el mai mult. Si nu ar trebui sa conteze daca acel copil e fata sau baiat, atat timp cat isi respecta promisiunile.

Dar nici sa faceti armata cu bietul copil nu e bine, nu s-a nascut barbat. Nu veti gresi niciodata, daca va veti mentine undeva pe la mijlocul considerat de aur.

Tu esti baiat, trebuie sa…/nu trebuie sa…Lista lucrurilor pe care nu ar trebui sa le faca un baiat, in raport cu o fata, este exstinsa, si ar putea varia mult de la o familie la alta. Sunt insa lucruri comune pentru toate cazurile:

  • Esti baiat si TREBUIE sa iubesti jocurile in aer liber, sportul si alte activitati de acest gen, daca nu este asa- “ce fel de barbat esti?”
  • Esti baiat, NU TREBUIE sa plangi sau sa iti exprimi in mod exagerat emotiile “doar fetele plang”
  • Cum sa NU POTI sa duci aceasta plasa? “esti baiat, sau ce esti?”

Asa ii puteti induce complexe de inferioritate, si convingerea ca nu va ajunge sa fie niciodata ca un barbat adevarat. Aceasta va ramane principalul obiectiv al vietii, va lupta pentru al atinge, fara sa isi dea seama ca demult a venit timpul sa se infaptuiasca.

In acest fel, puteti afecta iremediabil unele abilitati, poate speciale, creative, ale copilului Dumneavoastra, dorind doar sa corespunda acelui sablon de “barbat”pe care il aveti in minte. Posibil sa nu aiba pe viitor alt scop, decat sa demonstreze lumii intregi cat de barbat este.

Cati oameni de arta sau savanti au existat, care isi omorau timpul jucand fotbal in curte? Sau care artist a fost scump la emotii si lacrimi in copilarie? Si spuneti-i ca si barbatii plang, nu e o rusine sa planga, doar sa incerce sa o faca fara martori.

In loc sa urmati un sablon, uitati-va mai bine la baiatul dumneavoastra, si pastrati acele calitati individuale, care ii vor prinde bine cand se va maturiza. Fiul dumneavoastra nu vrea sa mearga la sectiunea sportiva, prefera sa stea sa citeasca o carte? Permiteti-i acest lucru! Dar faceti o intelegere, ca in fiecare dimineata va trebuii sa faca gimnastica.

Un baiat crescut fara sa ii fie stirbite calitatile, va creste intotdeauna un barbat adevarat.

 

4 gânduri despre “BARBATII INFANTILI

  1. Bărbații din ziua de azi tind să fie educați doar de către femei, iar rezultatele se văd. Probabil că tații trebuie să-și asume mai mult rolul.

    Din păcate, iarăși, sunt foarte puțini bărbați în domeniul educației. În general doar profesori (foarte puțini în raport cu profesoarele); învățătorii sunt o raritate, educatori de grădiniță am văzut doar în filme.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Meme

    Dimpotriva, sabloanele menționate în articol au rădăcinile în educatia de acum ceva vreme…acum, incet, încet, tocmai asta invatam copiii, ca e ok sa plângă dacă asa simt, ca e ok sa nu stea sa fie loviti de o fata doar pt ca e fata. Educatia data de mame este superioara celei date de tati. E adevărat ca e ok ca familia sa fie compusa din doi parinti care sa se respecte si sa comunice.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu