NONVALOAREA (povestire)

Are 33 de ani și încă mai e virgină. E un blestem care i-a afectat iremediabil caracterul. Dacă ar fi știut că se va ajunge aici…facebook_covers_flori_48

A crescut într-o familie de modă veche. Avea frați mult mai mari, care au avut grijă să se întoarcă de unde pleca în stare intactă. Protecția lor a ținut-o izolată de greșelile vieții, de zbuciumul adolescenței și nopțile împărțite cu alți 2 ochi. A crescut și plecat la facultate în altă localitate. A absolvit fără să piardă o prelegere, dar a pierdut toate întâlnirile dintre colegi. Era oaia neagră protejată de umbra fratelui mai mare. Au venit frustrările, nesiguranța în ea ca femeie. Avea dureri din cauza nevoile fizice nesatisfăcute. Controale și tratamente hormonale, care i-au schimbat comportamentul. Orice mică atenție din partea unui bărbat, era ca un potențial atentat la castitatea ei. A început să urască bărbații, în același timp continua să viseze la prințul perfect ce o va cuceri într-o bună zi.

A fost la psiholog. Au urmat multe ședințe cu exerciții pe care a început să le pună în practică. Îi plăcea teoria, suna atât de interesant și ușor. Nu trebuia decât să lase loc în viața ei pentru altcineva. A cunoscut la scurt timp un băiat. Erau amici de mult timp, dar acum l-a privit cu alți ochi. Au ieșit de câteva ori, până nu au mai pornit pe drumul spre garsoniera ei, au mers la el.  După o serie de mângâieri pline de dorință, ea a ținut să-i spună că nu a mai făcut-o. Era sigură că ar fi trebuit să-l bucure. Nu a fost să fie. S-au oprit, el s-a oprit, s-a îmbrăcat și i-a spus că nu e serios din partea ei să-i ascundă acest lucru. I-a spus că nu poate să își ia o așa răspundere și nu vrea să o dezamăgească. A fost drama vieții ei. A fost momentul când ar fi dorit să renunțe la toate. A fost singura dată când a ajuns să se dezbrace în fața unui bărbat, dar și ultima.

E dărâmată psihic, nu mai vrea nimic. Iubește copiii, își dorește copii, dar încă poate nu a înțeles că a existat doar o fecioară care a dat naștere. Nu e o fată rea, nu e urâtă, nu e cicălitoare, DAR E VIRGINĂ… E povara pe care o duce foarte greu. E neînțeleasă. E judecată. E ocolită. Pentru zilele noastre e o nonvaloare. 😦

6 comentarii

 1. O fi și asta o problemă.
  Acum, dacă aș avea 33 de ani și aș fi femeie, probabil că aș fi și eu virgină. Nu prea ai ce alege din bărbații din ziua de azi, mai ales generațiile post-80, numa ghiorlani. Mă uimește și pe mine faptul că virginitatea a ajuns să fie valorizată negativ. Suntem probabil într-o evoluție către cimpanzeul bonobo. În aceste condiții să nu fii mizantrop? 🙂 Să nu te uiți la oameni ca la niște flegme ale naturii? Desigur, glumesc (oarecum).

  Apreciat de 1 persoană

 2. Eu n-aş lăsa-o să creadă că acest lucru este o „nonvaloare”. Ceea ce cândva era o mare virtute şi cea mai mare cinste a unei fete, a ajuns acum să fie privită ca o povară?? Cât despre prostănacul care s-a purtat oribil cu ea, ar fi bine să aibă parte de o „paraşută” destrăbălată, dacă o fată cuminte nu a ştiut să aprecieze.Să-l sature cu „profesionalismul” ei!
  Drama ei este că nu a găsit un om serios care să o preţuiască şi să o respecte. Dar timpul nu e trecut, iar cei apropiaţi ar trebui să o susţină, nu să-i adâncească suferinţa.
  Adevărul este că lumea asta s-a sucit rău cu susul în jos!

  Apreciat de 2 persoane

  1. Asa este! Virginitatea este un lucru de care se scapa ca de o povara… Numai ca dupa ce ai scapat, si daca ai scapat si capul in acelasi timp, ajungi sa te trezesti oarecum trist si…gol. Ne trezim cand e prea tarziu…

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s