Uncategorized

NERECUNOSCĂTORUL DIN TINE

Măreția creaturii umane, e percepută de noi oamenii într-un mod cu totul greșit. Imensitatea din care facem parte, în momentul când conștientizăm că facem parte din ea, ne oferă un sentiment de împlinire, totodată, de nimicnicie în comparație cu tot ceea ce ne înconjoară. Dacă suntem deschiși și limpezi, vom înțelege că măreția noastră constă în acceptarea faptului că în realitate suntem mici. Nu degeaba este scris:,,smerește-te pentru a te înalță,,.

Dar ce facem noi? Noi suntem ca Giani din Las Fierbinți, suntem cei mai buni, cei ma tari și mai deștepți, în realitate niște îngâmfați nepricepuți și rupți de lumea vie.

De ce spun toate acestea? Da pentru că aud, văd, mă întâlnesc cu situații pe care vreau să le înțeleg, să le trec prin logică, dar nu reușesc. Văd două păpuși vorbind pe stradă:

-Vai, fată, dar ce bine te prinde crema asta!!!

-Da, fată, mulțumesc! Am dat o groază de bani, știai?

Cum adică o prinde crema, fugea undeva și a prins-o? Și de unde până unde ,,mulțumesc,,?? Fatoo, măi, care e meritul tău că ,,te prinde crema,,? Ai făcut-o tu? Sau ai muncit că ai întins-o pe față?

sau:

,,Ești atât de frumoasă; ce păr frumos ai; ai ochii atât de frumoși; etc;etc

de ce răspundem cu ,,mulțumesc,, de fiecare dată? Unde e meritul celui care e frumos sau poartă ochii pe care îi poartă în cap? I-a ales el la MALL, sau a făcut comandă acolo sus? Mi se pare o treabă porcească să fim mândri, îngâmfați și nerecunoscători, pentru lucrurile care ne-au fost date, fără trudă.

Și noi, mamele, tindem să fim extrem de mândre, când ni se spune că avem copil/i frumos/i, nu ni se ajunge la nas nici cu vârful lui Jomolungma, de mândre ce suntem. Treaba e că, chiar dacă noi i-am făcut, ALTCINEVA i-a făcut frumoși. Meritul nostru ar fi altul, poate ca i-am dorit nespus, poate ne-am rugat neîncetat pentru ei, poate alte lucruri, dar nu e meritul nostru că sunt frumoși. Deci, spunem smerit un ,,Slava Domnului!,, și e chiar ok. Cine va înțelege, bine…cine nu va înțelege, nu e treaba noastră. 😉

POATE irosesc vorbe degeaba, dar trebuia să spun și asta, să mă simt mai bine.

Doamne ajută!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s