noi si copii · povesti reale

ȘI BĂRBATUL TĂU IUBIT SPUNE TÂMPENII :)

Bărbații sunt creaturi înzestrate cu mult mai mult calm și stăpânire de sine, în comparație cu noi femeile. Însă există moment în viață când aceste calități pleacă pe apa sâmbetei, lăsând în urmă doar mâini tremurânde, ochi holbați de spaimă și un comportament cel puțin neașteptat.blog nastere1

Din spusele lor, asistatul la naștere, ar fi comparat cu ieșitul în spațiu, sau senzația că sunt pe câmpul de luptă, complet dezarmați. Îî putem înțelege, dacă ascultăm ce cuvinte pot scoate pe gură în acele momente:

Deja naști, păi nu ai zis că mai ai o săptămână, ești pregătită? Nu va păți nimic copilul” Și pot urma multe întrebări, cuvinte fără sens și comportament de copil neajutorat. nu te speria, va trece!

Nu poți să mai aștepți câteva ore” Bărbații treziți la ora 02.00 noaptea cu fraza “Gata, nasc, trebuie să plecăm” o pot lua drept ostilitate, cum îi poți face una ca asta? Chiar nu ai putut aștepta până dimineața, să naști omenește?

Tre să luăm o foarfecă pentru tăiat buricul?” Da, și așa perle pot scăpa pe gură

Chiar atât de mult te doare?sau Unde te doare?Imposibil să îl faci să înțeleagă că nu te doare undeva, te doare peste tot.nastere

Respiri cu totul altfel decât am învățat”Bărbații care au mers și ei la cursuri de pregătire pentru naștere, au luat acele cursuri mult mai în serios decât tine, fiind siguri că doar așa trebuie să faci. Nu poate înțelege că în acele moment, nu faci cum știi, faci cum poți.

Chiar atât de greu e să împingi ca lumea?!Ce ar fi să îți dea o mână de ajutor? Cam asta ți-ar veni să îi zici. Nu te supăra, nu e un reproș, este pur și simplu foarte îngrijorat pentru mersul lucrurilor, pentru sănătatea ta, pentru viața bebelușului.

Văd că te descurci și fără anestezie!” A vrut să spună că e mândru de tine, că te descurci atât de bine.

Ies un pic, am de dat un telefon la muncă, să nu naști până mă întorc!” Oricât de mult l-ai iubi și ai vrea să faci cum te roagă, nu s-a invitat încă un buton de PAUZĂ la naștere.

Să îți aduc ceva de mâncare?” Chiar dacă ți se învârt pe limbă alte cuvinte, fii drăguță, vrea să se facă util.

La cât timp va deschide ochii?” Aceasta a fost întrebarea unui tătic, care și-a luat pentru prima dată în brațe copilul nou născut. A crezut că e ca la căței și pisici, că va sta o nastere3vreme cu ochii lipiți.

În sfârșit vom putea face dragoste” Așa e că numai la asta nu îți e gândul?

Gata, nu mai vreau să naștem!” Din fericire, la scurt timp, ambii părinți uită durerea și reaparea dorința de a da din nou naștere…

Reclame

4 gânduri despre „ȘI BĂRBATUL TĂU IUBIT SPUNE TÂMPENII :)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s